Terug naar overzicht

Luchtverbruik, kwaliteit en lekkage meting

De kwaliteit van jouw perslucht bezorgt je een beter rendement van uw apparatuur.

Wanneer de perslucht installatie niet optimaal presteert, dan kan een luchtmeting veel problemen en kosten besparen.
“Meten = weten”

Een lucht verbruik meting, een luchtkwaliteit meting of lekdetectie kan veel pneumatische problemen voorkomen.
FHT perslucht beschikt over nauwkeurige professionele meetapparatuur om het luchtverbruik en de luchtkwaliteit te meten en lekkages op te sporen.

Waarom zijn alle metingen rondom een persluchtsysteem zo belangrijk?

Metingen rondom een persluchtsysteem zijn ontzettend belangrijk voor constante en de meest duurzame prestaties van uw systemen. Het zorgt ervoor dat je geen omkijken hebt naar de machines in jouw productieproces. Zo kun je erop vertrouwen dat jouw productie zo soepel mogelijk verloopt gedurende het hele jaar. Deze metingen geven jouw organisatie dus zekerheid, een groot goed binnen productieprocessen

Perslucht metingen: nauwkeurige data voor optimale prestaties

Dankzij verschillende perslucht metingen voorzien we jou en jouw systemen van nauwkeurige data. Data waarin je eenvoudig ziet hoeveel gegenereerde perslucht er nuttig wordt gebruikt binnen jouw systemen en waar dus nog winst te behalen valt. Hierbij moet je denken aan analyses van industriële compressoren/ installaties, maar ook bijvoorbeeld andere perslucht installaties of generatoren. Hierbij controleren we verschillende zaken, zoals de concentratie vaste deeltjes binnen een systeem die de prestaties negatief kunnen beïnvloeden. Zo voeren we nauwkeurig wijzigingen door die zorgen voor de beste prestaties van jouw systeem.

 

Perslucht lekkage: lekdetectie helpt je deze te ontdekken

Wist je dat 70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie opgaat aan energieverbruik? En dat 10% tot wel 25% van de opgewekte perslucht verloren gaat door onder andere verkeerd gebruik of door lekkages? De kosten voor een enkele luchtlekkage kunnen oplopen tot €250.- per jaar! Het is daarom absoluut de moeite waard om hier tijd in te investeren om dit te voorkomen. Energie besparen is daardoor gemakkelijk, maar ook een kostenbesparing is binnen handbereik. FHT perslucht spoort lekkages op terwijl de installatie in bedrijf is!

Perslucht kwaliteit meting voor constante kwaliteit

De kwaliteit van perslucht heeft direct invloed op de kwaliteit van uw eindproduct. Tijdens productieprocessen voor bijvoorbeeld voedsel of het vervaardigen van producten in een cleanroom, is schone perslucht volgens ISO 8573-1:2010 van groot belang. Op locatie meten we dan ook of de conditionering juist is samengesteld. Is dat niet het geval? Dan bestaat er risico op vervuiling door vaste deeltjes, vocht, oliedamp of bacteriegroei. Met als gevolg dat het proces of eindproduct nadelig wordt beïnvloed.

Zijn alle maatregelen genomen om de lucht zo goed mogelijk te filteren en is de uiteindelijke luchtkwaliteit ook gemeten? Is de perslucht kwaliteit goed en is de lucht echt schoon? Dan weten wij zeker dat jouw systemen weer optimaal presteren.

 

Perslucht verbruik meting voor inzicht in hoeveelheden lucht

Bij de aanschaf van een nieuwe compressor, of uitbreiding van het bestaande perslucht systeem, is het belangrijk om te weten hoeveel perslucht je verbruikt. Werkt de persluchtinstallatie optimaal, of is er sprake van over- of onderdruk? Met een nauwkeurige meting maken wij de capaciteit van het systeem inzichtelijk en bekijken we of het huidige verbruik voldoende is, of dat hier verbeteringen in kunnen worden aangebracht. Zo realiseren wij het optimale verbruik voor jouw persluchtsystemen.

FHT Perslucht voor al jouw metingen

Wij voeren al jarenlang op wekelijkse basis metingen uit bij uiteenlopende klanten, van enorme productieprocessen, tot de zeer specifieke processen. Onze monteurs weten door hun jarenlange ervaring de juiste metingen direct toe te passen met concrete oplossingen. Bij FHT Perslucht helpen we graag iedereen met een perslucht vraagstuk en dus is ook geen vraag te gek. Samen zorgen wij voor optimale prestaties van al uw persluchtsystemen.

Wilt u gebruik maken van bovenstaande diensten? Neem dan contact op dan plannen we een afspraak in.

Contact opnemen