Terug naar overzicht

Generator speciale gassen & luchtconditionering

Optimale luchtkwaliteit met conditionering en meer mogelijkheden met verschillende generatoren.

De opgewekte perslucht, rechtstreeks uit de compressor, is niet schoon.

Om de kwaliteit en bruikbaarheid van deze perslucht te verbeteren moet deze behandeld worden. Onbehandelde perslucht bevat vocht en verontreiniging, heeft een hoge temperatuur en een onjuiste werkdruk.

Wat is luchtconditionering precies?

Luchtconditionering verwijst naar het proces van het behandelen van perslucht om deze geschikt te maken voor specifieke toepassingen. Zonder deze behandeling is de lucht namelijk nog niet schoon. Dit proces omvat meerdere stappen:

  1. Filtratie: Verwijdert vaste deeltjes, stof en vuil uit de perslucht.
  2. Droging: Verwijdert vocht uit de lucht om condensatie en corrosie in gereedschappen en leidingen te voorkomen.
  3. Olieafscheiding: Verwijdert olie-aerosolen die tijdens het compressieproces in de lucht kunnen komen.
  4. Drukregeling: Houdt de luchtdruk constant op het gewenste niveau voor optimale prestaties van gereedschappen en machines.

Met de juiste luchtconditionering wordt de kwaliteit en efficiëntie van de perslucht verhoogd, wat ontzettend belangrijk is voor het waarborgen van de betrouwbaarheid en levensduur van pneumatische systemen.

Header perslucht installatie

Verschillende soorten generatoren

In de industriële sector zijn gasgeneratoren essentieel voor de productie en levering van specifieke gassen die nodig zijn voor diverse toepassingen. Niet iedere toepassing past bij elk proces, dus lichten we hieronder graag drie verschillende soorten generatoren uit.

Gasgeneratoren

Gasgeneratoren zijn apparaten die bedoeld zijn om verschillende soorten gassen te produceren en te zuiveren voor industriële processen. Ze kunnen worden ingezet voor een breed scala aan toepassingen, variërend van medische tot industriële doeleinden, afhankelijk van het type gas dat ze genereren. Deze generatoren zorgen voor een betrouwbare en constante gaslevering, wat belangrijk is voor de efficiënte werking van veel processen binnen jouw systemen.

Stikstofgenerator

Zoals je weet, gebruiken wij mensen stikstof niet, maar voor industriële processen is dit van ontzettende meerwaarde. Echter, de 78% die in de lucht zit is niet voldoende. Er moet een hoge zuiverheidsgraad bereikt worden. Hier komt de stikstofgenerator om de hoek kijken. Stikstofgeneratoren zijn specifiek ontworpen om stikstofgas te produceren door middel van scheidingstechnieken zoals membraanfiltratie of Pressure Swing Adsorption (PSA). Ze worden veel gebruikt in de voedselverpakking, elektronica-productie en chemische industrie, waar stikstof wordt gebruikt om oxidatie te voorkomen, producten te conserveren en als dragergas in analytische toepassingen. Met een stikstofgenerator produceer je dus jouw eigen stikstof, wat op de lange termijn mooie voordelen met zich meebrengt. Ga goed na of je een hoge capaciteit nodig hebt, of dat je voldoende hebt aan minder capaciteit.

Zuurstofgenerator

Zuurstofgeneratoren produceren zuurstofgas door het scheiden van zuurstof uit de omgevingslucht, vaak met behulp van PSA-technologie of cryogene destillatie. Deze generatoren zijn van groot belang in medische omgevingen voor zuurstoftherapie, in aquacultuur om het water te beluchten, en in industriële processen zoals staalproductie en afvalwaterbehandeling. Bijkomend voordeel is dat je ook geen zuurstof hoeft in te kopen bij externe leveranciers. Je produceert dit immers zelf. Daarnaast bespaar je hier ook nog eens kosten mee en dus worden de initiële investeringskosten op de lange termijn terugverdiend.

  • Stikstofgeneratoren N-GEN series

  • Zuurstofgeneratoren O-GEN series

Lees meer over generatoren voor speciale gassen

Generator speciale gassen

Een generator voor speciale gassen is een apparaat dat specifieke gassen produceert voor gebruik in verschillende industrieën en toepassingen. Deze generators worden vaak gebruikt voor het produceren van gassen zoals waterstof, stikstof en zuurstof, die essentieel zijn voor verschillende productieprocessen.

Neem contact op met FHT Perslucht

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met betrekking tot luchtconditionering en generatoren voor speciale gassen. Het kan daardoor ook enigszins overweldigend zijn. Onze specialisten helpen je daarom graag met gericht advies voor jouw processen. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij een juiste inschatting maken voor alle benodigdheden voor jouw proces. Neem daarom snel contact op met FHT Perslucht voor alle mogelijkheden.

Neem contact op